Johnny Chan är en pokerspelare som har dubbla världsmästartitlar i poker. Han är mannen som Mike McDermott i Rounders ser upp till och var ansedd som den bästa spelaren i världen för en tid. Johnny Chan är fortfarande en respekterad pokerspelare även fast han kanske inte spelar lika mycket längre och inte har haft samma framgång som förr.

Han foldar par i ess

Det här klippet visar en helt fantastiskt spelad hand av Johnny Chan. Johnny Chan spelar i Poker After Dark som var ett underhållningsprogram arrangerat av NBC. I handen som utspelas så sitter Huck Seed som är en annan gammal världsmästare på par i sexor. Johnny Chan har par i ess. Handen når floppen utan att särskilt mycket pengar investerats i potten. Floppen faller 6 J J. Det betyder att Huck Seed sitter på en kåk och har en mycket bättre hand än Johnny Chan som bara har två par, knektar och ess. Chan har två outs (kort som kan rädda honom) och ungefär 4 % chans att vinna handen. Men det vet så klart inte Johnny Chan om. Men på något mirakulöst vis känner han på sig att han är slagen och väljer att checka sin hand. Huck Seed sitter på ett monster och checkar han också i hopp om att någon ska börja ta initiativ och bygga potten. 99.99 % av alla spelare i hela världen skulle ha gjort det i Johnny Chans sits, men inte han. Han checkar vidare så långt det bara går tills Huck tvingas försöka få betalt för sin hand och lägger ut ett bet varpå Chan blixtlägger sig. Han tänkte inte ens på beslutet utan “visste” att hans hand var sämre. Det är intuition på allra högsta nivå och jag blev helt häpen första gången som jag såg det här klippet.

Sugen på att provspela själv

Om du liksom jag blev sugen på att provspela lite poker eller kanske annat spel på internet för pengar så kan du prova tippat. De har massor av speltips och tips på schyssta spelbolag med grymma bonusar. t

Posted on: December 11, 2016
Categories: Imponerande klipp