Youtube räknar antal visningar på sina videos och det går att få fram topplistor för vilka videos som är mest sedda. Hur exakt det här är kan vara svårt att veta men det sägs att om man skriver in sökfrasen youtube så ska alla videos laddas. Alla publika videos ska taggas med youtube vare sig man vill eller ej. Söker man på youtube och sedan filtrerar sökningen efter antal visningar så ska man få de mest visade högst upp. Om den listan stämmer så ligger Psy – Gangnam Style på första plats med drygt 2.2 miljarder visningar.

På andra platsen hittar vi Justin Bieber med Baby och på tredjeplatsen ligger LMFAO med Party Rock Anthem. Tittar man på topplistan över spelade videos så ser man att musikvideos är klart överrepresenterade där. Vi hittar artister som Eminem, Shakira, Katy Perry, One Republic och Bruno Mars i topplistan.

Tittar man under 2014 så ligger Katy Perrys Dark Horse högst upp. Så vill man se populära klipp på youtube så går det att hitta om man använder sökfrasen youtube och sedan filtrerar efter vad man är ute efter.

Posted on: February 3, 2015
Categories: Tips